Cykl spotkań z ekspertami studentów TiR

22 kwietnia miało miejsce spotkanie z Panią Agnieszką Huszczyńską - prezeską zarządu firmy Evential, która od ponad dwudziestu lat kieruje zespołami realizującymi projekty na rynku MICE i HoReCa. Podczas tego spotkania studenci zapoznali się z ścieżką zawodową Pani Agnieszki oraz otrzymali bliższe spojrzenie na zawód event managera oraz organizację kongresów i targów branżowych z perspektywy organizatora. Zrozumieli, że praca ta wymaga dużej odpowiedzialności, kreatywności, umiejętności planowania i koordynacji tak rozległych wydarzeń.

Najbliższym dużych wydarzeniem organizowanym przez Evential jest „Kongres szefów kuchni i restauratorów”, który odbędzie się w październiku 2024 roku. Pani Agnieszka wyjaśniła skalę z jaką trzeba się zmierzyć przy jego organizacji, o czym należy pamiętać oraz jak ogromne koszty są nałożone, aby taki event miał szansę się odbyć.

W kolejnej części spotkania przedstawione zostały trendy występujące w agencjach eventowych oraz ciekawostki, o których studenci wcześniej nie wiedzieli.

Spotkanie zakończyło się możliwością zadawania pytań do Pani Agnieszki oraz wspólnym zdjęciem.

Spotkanie zostało zrealizowane w ramach realizacji przedmiotu Przemysł MICE dla specjalności turystyka.

Tekst: Matylda Głowacka

Zdjęcia: Martyna Szydłowska

https://www.facebook.com/ForumBranzyEventowej

https://www.facebook.com/kongresszefowkuchni

data publikacji: 2024.04.26